вторник, 21 февруари 2012 г.

Няма нищо страшно в това детето Ви да има мобилен телефон

Пазите децата си от мобилни телефони? Преди на отговорите, помислете, а след като решите какво да кажете, помислете още веднъж. Може би грешите. Само допреди двайсетина години, когато самите вие бяхте деца, имеше едн такъв противопожарен лозунг: „Държите ли децата далеч от кибрита?” 
Сега той звучи анахронично. Но не защото днешните деца се научиха чевръсто да си палят цигарите, а защото кибритът почти изчезна. Модерният  човек вече добива огън със запалка еднодневка. Ние обаче не си даваме сметка каква гигантска крачка напред е това. Тя е по-голяма от крачките между триенето на сухи пръчки и чакмака на кремъка. Прогресът протича на все по-бързи и все по-големи крачки. Той е като спринтиращ скачач на троен скок – всяка следваща крачка е много по-бърза и по-дълга от предишната. 
В мобилните комуникации например стадият на запалката бе надскочен още с първото поколение апарати. След това за няма и 10 години се изви такава вихрушка от нововъведения, че на нейния фон дори прогресът в сферата на компютърните технологии се тътри като костенурката на Ахил. Е, а вие за кой свят отглеждате децата си? За този на дедите ви или за техния, бъдещия? Колкото по-рано в живота им за пръв път им дадете да пипнат джиесем, толкова по – добре за вас. Ще сте спокойни за децата си, стига да не прекалите с надзора над тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар