понеделник, 20 февруари 2012 г.

Мобилният телефон – вашият следващ компютър


Споровете за това, дали компютърът трябва да прибави гласова комуникация и осъществяване на телефонни разговори към арсенала е възможности, или мобилните устройства ще поемат задълженията и натоварването на едно РС, отдавна са приключили, тъй като и двете концепии се развиват успешно и независимо една от друга. С навлизането на 2,5 G и 3 G  мрежите тенденциите, залагащи върху развитието на мобилните телефони в посока персонални компютри, надделяха. Раозбира се, да се очаква, че GSM изцяло ще замести компютъра, е твърде наивно. 
Проектантите са се заели да накарат мобилните телефони да работят по начина, залегнал в основата на изчислителните машини. 
Дизайнерите на мобилни устройства, производителите на чипове софтуеристите и всички, които имат отношение към мобилната инндустрия, са на мнение, че бъдещето принадлежи на мобилните устройства – те са по-леки, по-удобни за носене, с тях бързо се проверяват борсови котировки, новини, е-mail, подходящи са и за други специализирани приложения. Ето защо производителите на преносими апарати вече лансираха концепции и дизайн, изхождайки от архитектурата на познатия домашен компютър.





Няма коментари:

Публикуване на коментар